Veteriner Fakültesi  -TÜBİTAK

SARİYE KARAKAŞ – bilarkob@uludag.edu.tr

ELEKTROPORATOR (ELEKTROFÜZYON) CİHAZI VE AKSESUARI

Teknik şartname aşağıdadır.

108R018 nolu proje için, teklifler   11-09-2009 saat 17.00’ye kadar U.Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyon Başkanlığı'na getirilmelidir. Şartnamesi olan alımlarda “Şartnameyi okudum ve kabul ettim” ibaresi teklif mektubuna yazılmalı, teklif mektupları ve zarflar Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyon Başkanlığı'na hitaben olmalıdır.

4. Teklif edilen cihazların markaları ve modelleri teklif mektubunda ayrıntılı olarak belirtilmelidir.
  9. Teknik Şartname aşağıdadır.Şartnameye uygun olmayan cihazlar ve  kimyasallarda istenilen marka ve katolog numarası dışında teklif veren firmaların teklifleri değerlendirilmeyecektir.
  11. Verilen tekliflerin opsiyon süreleri teklif tarihinden itibaren en az 30 gün olmalıdır, bu süreden daha az süreli verilen teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  12. Sipariş sonrasında malzemelerin kaç günde teslim esileceği belirtilecektir. Belirtilen teslim tarihine kadar teslimatı gerçekleşmeyen firmaların daha sonraki gönderdikleri  teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  1. Tekliflerinizi aşağıda bulunan   teklif mektubu hazırlayıp; teklif döküm cetvelini sıra numaramıza uygun şekilde  doldurarak, ilgili adrese gönderiniz. Teklifler faks ile gönderilmişse asıllarının da birimimize  gönderilmesi gerekmektedir.Aksi halde değerlendirmeye alınmayacaktır.

Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyon Başkanlığı  Tel: 0224 294 02 91  Fax: 0224 294 02 54 / 55

ELEKTROPORATOR (ELEKTROFÜZYON) CİHAZI VE AKSESUARI

TEKNİKŞARTNAMESİ

1.       Sistem, Elektroporasyon, Elektrofüzyon ve Embriyon manipulasyon işlemlerini tek cihaz üzerinde gerçekleştirebilecek şekilde tasarlanmış olmalı ve hücrelerin sıralanmasını, füzyon pulslarının gönderilmesi ve füzyon işlemi sırasında hücrelerin bir arada tutulmasını sağlamalıdır.

2.       Sistem, dielektroforez ve hücre dizilimi için AC dalga üretebilmelidir.

3.       Sistem bitki protoplast füzyon, embriyon manipulasyonu, çekirdek transfer klonlama ve hücre füzyonu gibi uygulamaları yapabilmelidir.

4.       Sistem otomatik veya manual sekans kontrollü olmalıdır.

5.       Sistemin sekans tekrarlama sayısı 1 – 9 arasında olmalıdır.

6.       Sistem mikroişlemci kontrollü olmalıdır.

7.       Sistem düşük ve yüksek voltaj modu içermelidir.

8.       Sistemin, yüksek voltaj modu 10–3000 V aralığında, düşük voltaj modu 10 – 500 volt aralığında ayarlanabilir olmalıdır.

9.       Puls uzunluğu yüksek voltaj modunda 1 – 99 mikrosaniye, düşük voltaj modunda 0.01 – 0.99 ve 1 - 99 milisaniye arasında olmalıdır.

10.   Puls sayısı 1 – 99 arasında ayarlanabilir olmalıdır.

11.   Sistemin frekansı 1 MHz olmalıdır.

12.   Sistemin voltaj aralığı 0 – 75 Volt olmalıdır.

13.   Sistemin füzyon sonrası (Post Fusion) AC genliği (amplitude) füzyon öncesinin (prefusion) 1/10’u büyüklükte olmalıdır.

14.   Sistemin füzyon sonrası süresi 0 – 9 saniye olmalıdır.

15.   AC/DC arasındaki duraklama 50 mikrosaniye olmalıdır.

16.   Sistem Ark ve kısa devre oluşumuna karşı korumalı olmalıdır.

17.   Sistem RS232 portuna sahip olmalıdır.

18.   Sistem 230 VAC tek faz ile çalışmalıdır.

19.   Sistem ile birlikte embriyon manipulasyon çalışmalarına uygun yapıda en az 20 adet 0,5mm aralıklı 20µl kapasiteli mikroslayt verilmelidir.

20.   Sistem ile birlikte 1 adet banana plug – micrograbber bağlantı kablosu verilmelidir.

21.   Cihaz, Dölerme ve Suni Tohumlamama Anabilim Dalı laboratuarında kurularak çalışır vaziyette teslim edilmelidir.

22.   Cihazın kullanımı ile ilgili anabilim dalımız personeline eğitim verilmelidir.

23.   Sistem işçilik ve fabrikasyon hatalarına karşı 2 yıl süre ile firma garantisi altında olmalıdır.

24.   Satıcı firma servis ve yedek parça garantisi (10 yıl) verecektir.

Doç.Dr.Zekarya NUR

Proje Yürütücüsü