Fen Edebiyat  Fakültesi –Kimya Bölümü

Dilek AKALİ– bilimar8@uludag.edu.tr.

TRİNOKÜLER ARAŞTIRMA MİKROSKOP

1 ADET

**Teknik şartnameler aşağıda belirtilmiştir.

F-2006-66 no.lu projeler için, teklifler   16.09.2009- saat 17.00’ye kadar U.Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyon Başkanlığı'na getirilmelidir. Şartnamesi olan alımlarda “Şartnameyi okudum ve kabul ettim” ibaresi teklif mektubuna yazılmalı, teklif mektupları ve zarflar Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyon Başkanlığı'na hitaben olmalıdır.

2.       Siparişin sonrasında malzemelerin kaç günde teslim edileceği belirtilecektir.

2. Kısmi teklif verilebilir. Alternatif teklif verilmeyecektir.
  3. Teklif edilen cihazların markaları ve modelleri teklif mektubunda ayrıntılı olarak belirtilmelidir.
  4. Teslim yerine kadar olan taşıma ve sigorta giderleri yükleniciye aittir.
  5. Montaj gerektiren durumlarda montaj işlemleri yüklenici tarafından yapılacaktır.
  6. Eğitim gerektiren durumlarda proje yürütücüsüne cihaz başında 5 gün eğitim verilecektir.
  8.  Teknik Şartname aşağıdadır.Şartnameye uygun olmayan cihazlar ve  kimyasallarda istenilen marka ve katolog numarası dışında teklif veren firmaların teklifleri değerlendirilmeyecektir.
  9. Şartname ekindeki Garanti Taahhütnamesi ve Garantinin kaç yılı kapsadığı teklif vermeye yetkili kişi tarafından imzalanarak teklif ekinde verilecektir.
  10. Verilen tekliflerin opsiyon süreleri teklif tarihinden itibaren en az 30 gün olmalıdır, bu süreden daha az süreli verilen teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  11. Sipariş sonrasında malzemelerin kaç günde teslim esileceği belirtilecektir. Belirtilen teslim tarihine kadar teslimatı gerçekleşmeyen firmaların daha sonraki gönderdikleri  teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

14. Tekliflerinizi aşağıda bulunan   teklif mektubu hazırlayıp; teklif döküm cetvelini sıra numaramıza uygun şekilde  doldurarak, ilgili adrese gönderiniz. Teklifler faks ile gönderilmişse asıllarının da birimimize  gönderilmesi gerekmektedir.Aksi halde değerlendirmeye alınmayacaktır

Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyon Başkanlığı Tel: 0224 294 02 72 Fax:0224 294 02 55

TEKNİK ŞARTNAME:

TRİNOKÜLER MİKROSKOP TEKNİK ŞARTNAMESİ

1.         Mikroskobun optik sistemi sonsuza düzeltmeli CFI60 sistemi olmalıdır.

2.         Sistemin büyütmesi 100-1000X arasında olmalıdır.

3.         Mikroskobun üzerinde 10X 20mm görüş alanı olan okülerler bulunmalıdır.

4.         Mikroskobun trinoküler başlığı bulunmalıdır.

5.         Ana gövdeye sabitlenmiş 4 objektif yuvalı revolveri bulunmalıdır.

6.         Mikroskobun ince ve kaba fokus ayarları bulunmalıdır. İnce ayar tur başına ~ 0.2 mm, kaba ayar ~ 37.7 mm olmalı, minimum okuma ~ 2 mikron olmalıdır. Kaba ayarın torku ayarlanabilmelidir.

7.         Mikroskobun şaryosu ~ 160mm çapında daire şeklinde olmalı, 1 derecelik aralıklarda ayarlanabilmeli, 0.1 derece vernier skalası bulunmalıdır.

8.         Mikroskopla birlikte aşağıdaki objektifler verilmelidir.

Plan Fluor Epi P 10X ,  N.A. 0.25 W.D. 7.0mm

Plan Fluor Epi P 40X    N.A. 0.65 W.D. 0.65mm

Plan Fluor Epi P 100X ,N.A. 1.25 W.D. 0.3mm

9.         Mikroskobun alttan aydınlatması 6V 20W’lık halojen lamba ile yapılmalıdır. Işık yoğunluğu ayarlanabilmelidir.

10.       Cihazın strain-free swing-out tipinde N.A. 0.9 iris diyaframlı kondanseri bulunmalıdır.

11.       Cihaza opsiyonel olarak kamera ve fotoğraf makinesi takılabilmelidir.

12.       Mikroskop ile birlikte tüm plakalar, ayar çubukları, bağlantı aparatları, bir adet hafıza kartı, bir adet fotoğraf makinesi ve 2 adet yedek lamba verilmelidir.

13.       Cihaz, bilgisayara bağlanabilmeli ve program yazılımı cihaz ile birlikte verilmelidir.

14.       Cihaz 220V 50 Hz şehir şebeke ceryanı ile çalışabilmelidir.

15.       Cihaz laboratuvara firma tarafından kurulup eğitimi verilerek çalışır vaziyette teslim edilmelidir.

16.       Teklif edilen cihazlar en az 2 (iki) yıl süre ile fabrikasyon ve montaj hatalarına karşı garantili olmalıdır.

17.       Teklif edilen cihazlar garanti süresi bitiminden sonra, ücreti karşılığı 10 (on) yıl süre ile yedek parça temini ve bakım garantisine sahip olmalıdır. Servis ve bakım hizmetleri başvuru tarihinden itibaren 1 hafta içerisinde karşılanmalıdır.

18.       Cihazla birlikte Türkçe kullanma kılavuzu, ve toz örtüsü verilmelidir.

19.       Mikroskop için müteahhit firma, temsilcisi olduğu üretici firmasına ait noterden tasdikli ISO9001 kalite güvence belgesini ibraz etmelidir.

20.       Müteahhit firmanın üretici firmanın Türkiye genel mümessili olduğunu gösteren belge o ülkedeki ticaret odasından ve Türkiye konsolosluğundan onaylı olmalıdır.

F-2008/56 Nolu Proje Yürütücüsü

Prof. Dr. Gazi İREZ